Атестація 2021: підводимо підсумки

розміщено в: Новини | 0

Атестація педагогічних працівників — це важливий етап діяльності закладу освіти. За результатами атестації визначаються відповідність педагогічного працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюються кваліфікаційні категорії та педагогічні звання.

Значення атестації величезне. Вона підвищує статус педагогічної професії, стимулює діяльність педагога до поповнення свого досвіду, допомагає визначити кращих педагогів. Отже з упевненістю можна стверджувати, що атестація — це підсумок професійної майстерності педагога, демонстрація його найкращих професійних умінь.

29 березня 2021 року у Первомайському індустріальному коледжі відбулося засідання атестаційної комісії І рівня. Оцінювалась діяльність педагогічних працівників з огляду на якість їхньої теоретичної, методичної та професійної компетентності, рівень навчальних досягнень здобувачів освіти, використання педагогами інноваційних технологій навчання і виховання, підготовку переможців і призерів обласних олімпіад, участь у роботі циклових комісій, обласних методичних об’єднань. Всіма педагогами, які атестувалися, підготовлено власні професійні портфоліо.

Результати вивчення документів, які були створені в ході атестації, дали змогу зробити висновок, що педагоги, які атестувалися, досягли вагомих результатів у навчанні і вихованні учнівської та студентської молоді, використовували ефективні форми, методи, новітні технології проведення занять, виховних заходів, збагатили власними надбаннями передовий педагогічний досвід освітян коледжу.

У 2020/2021 навчальному році атестації підлягало 5 педагогічних працівників.

За результатами атестації атестаційною комісією І рівня:

  • викладачу комп’ютерних дисциплін Максименку В. Г. присвоєно кваліфікаційну категорію “спеціаліст першої категорії”;
  • викладачам Максименку В.В., Нейман Ю.О., Селедець Г. В. присвоєно кваліфікаційну категорію “спеціаліст другої категорії”;
  • майстру виробничого навчання Нейман Ю.О присвоєно 13 тарифний розряд.

Було порушено клопотання перед атестаційною комісією ІІІ рівня Департаменту освіти і науки Луганської ОДА про атестацію Норкіної О.В. щодо підтвердження раніше присвоєних кваліфікаційної категорії “спеціаліст вищої категорії” та педагогічних звання “старший викладач” .

Атестація педагогічних працівників є стимулом для підвищення рівня професійної майстерності педагогів, ефективності освітнього процесу задля єдиної кінцевої мети – забезпечення всебічного розвитку здобувачів освіти, їх інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування необхідних для успішної самореалізації компетентностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству.