Від теорії – до практики

розміщено в: Новини | 0

07.04. 2021р. у Первомайському індустріально-педагогічному коледжі в рамках роботи «Школи передового виробничого досвіду» була проведена науково-практична конференція на тему «Соя це основа здорового харчування чи непоправна шкода для організму».

Сою сміливо можна назвати найсуперечливішим продуктом 21 століття. Наука не має єдиної думки щодо неї. Деякі вчені не сумніваються в її користі для здоров’я і приписують чудодійні властивості, інші авторитетно заявляють, що цей продукт шкідливий для здоров’я.

Так що ж таке соя?

На це питання відповідали спікери. Грицаненко Марія ознайомила присутніх з характеристикою цієї рослини, використанням її в промисловості та надала цікаві факти про сою. Круглова Ірина розповіла про продукти, які можна виготовляти із соєвих бобів.

Активну позицію щодо користі рослини висловили експерти – студенти групи 251 ПО ХТ: Павленко Владислав, Нейжмаков Прохор, Купцова Дар’я та Сергієнко Валентина.

Протилежну думку відстоювали експерти – студенти групи 261 ПО ХТ: Пульной Владислав, Сороковенко Анастасія, Сіренко Дарія, Петлиця Карина.

Меркулова Людмила Федорівна, викладач спецдисциплін, познайомила учасників конференції з технологією приготування деяких страв із сої.

Корисною була онлайн-зустріч з кухарем Савченком Петром, який продемонстрував свої фірмові страви з використанням соєвих бобів, а студент групи 121 ХТ Марченко Олексій приготував та захистив свою страву з сиру тофу.

В кінці роботи конференції студенти-експерти дали багато цікавих відповідей на питання, які поставили присутні. Підбиваючи підсумки конференції, учасники дійшли висновку, що крапку в цьому питанні буде поставлено нескоро. І поки це станеться, кожному з нас доведеться самостійно вирішувати – прийнятна соя в меню чи ні і в якій кількості.