Роботу «Школи передового виробничого досвіду» відновлено!

розміщено в: Новини | 0

Сучасне  життя  диктує нові підходи   до формування освітнього процесу. Розуміючи, що ринок праці потребує ініціативних, творчих, компетентних і висококваліфікованих фахівців, підготовлених до роботи в умовах жорсткої конкуренції, в Первомайському індустріально-педагогічному технікумі протягом багатьох років діяла «Школа передового виробничого досвіду»,  де студенти відділення «Харчові технології» мали можливість знайомитися з передовими виробничими технологіями, з новими видами сировини, способами роботи з ними. З 2014 року, у зв’язку з воєнними діями в м. Первомайську, технікум вимушений був переїхати до м. Рубіжне і вже там продовжити свою роботу.  Саме через це робота в даному напрямку була тимчасово призупинена, хоча і майстри виробничого навчання, і студенти відділення «Харчові технології» з нетерпінням очікували на продовження роботи Школи. І ось 08 грудня 2016 року відповідно до плану роботи технікуму після довгої перерви  роботу «Школи передового виробничого досвіду» відновлено!

Майстри виробничого навчання, викладачі спецдисциплін відділення «Харчові технології», студенти відвідали перше заняття за темою «Використання  айсингу в кондитерському виробництві. Робота з шоколадом», яке провела Рочвак  І.А., майстер виробничого навчання 12 тарифного розряду з педагогічним званням «Майстер виробничого навчання першої  категорії».

Відомо, що кондитерські вироби люблять усі, а печиво, кекси, торти, пироги, пряники, коли вони красиво оформлені, виглядають вдвічі апетитнішими. Професійні кондитери створюють витвори мистецтва, які іноді навіть їсти шкода! Домогосподарки теж не відстають у прагненні зробити справжнє свято для своїх рідних. Тож під час заняття Ірина Анатоліївна познайомила присутніх з прийомами виготовлення сучасних прикрас із шоколаду за допомогою силіконових форм та шаблонів, з використанням айсингу в кондитерському виробництві, прикраси з якого вважаються вінцем кондитерського мистецтва.

Хочеться вірити, що побачене і почуте під час роботи, стане у пригоді всім, хто цікавиться кондитерськими виробами і захоче прикрасити їх  напередодні Нового року, використовуючи айсинг.

Бажаємо успіхів! До нових зустрічей на заняттях «Школи передового виробничого досвіду»!