В Первомайському індустріально-педагогічному коледжі не припиняють працювати над підвищенням професійноїї компетентності майбутніх майстрів виробничого навчання з професії “Кухар. Кондитер”. Серед популярних заходів – відкриті заняття, майстер-класи з відпрацюванням нових трудових прийомів, знайомство з новими виробничими технологіями та новими видами сировини. Така форма є ефективною при передачі знань і вмінь, обміну досвідом.
12 грудня 2018 року відбулося чергове засідання Школи передового виробничого досвіду за темою «Технологія виготовлення виробів з шоколаду», на якому були присутні учні, студенти, викладачі та майстри виробничого навчання відділення «Харчові технології». Свою майстерність у виготовленні корпусних шоколадних цукерок та прикрас з шоколаду для кондитерських виробів продемонстрували переможець багатьох конкурсів з кондитерського мистецтва, майстер виробничого навчання з професії «Кондитер» Рочвак Ірина Анатоліївна та студент випускного курсу відділення «Харчові технології» Семіренко Микола.
Присутні змогли ознайомитися з організацією підготовки робочих місць, з асортиментом спеціального кондитерського інвентарю, технологією виробництва оздоблювальних напівфабрикатів та прийомами виконання специфічних технологічних процесів при виробництві даних виробів. Учасникам засідання було продемонстровано темперування шоколаду, створення геометричних форм; виготовлення різноманітних прикрас за допомогою полікарбонатних форм, молдів, трансферів; фарбування шоколаду за допомогою жиророзчинних фарбників, кондуринів тощо.
Присутні дійшли одностайного висновку, що такі форми підвищення фахового рівня дуже важливі, так як сприяють передачі професійної інноватики у сфері кондитерського виробництва. Заняття проходило у приємній творчій атмосфері й закінчилося дегустацією.
Попереду у слухачів майстер-класи з виготовлення прикрас для тортів у малазійському стилі, виготовлення квітів та фігурок з цукрових мас.