Серед працівників сфери ресторанного обслуговування особливе місце займають кондитери, робота яких є не ремеслом, а мистецтвом. Кондитери – не просто фахівці, які тішать нас смаколиками, а справжні митці, результати роботи яких можна порівнювати з творами художника та архітектора.
Для професії “Кондитер” потрібна єдність багатьох чинників, головні з яких — професійні знання всіх тонкощів кондитерського мистецтва, любов і вірність своєму покликанню. Саме таким професіоналом є майстриня виробничого навчання коледжу, кондитер 5 розряду Ірина Анатоліївна Рочвак. Вона постійно опановує нові технології, розвиває власне мислення, удосконалює вміння та навички, заохочує до активної виробничої діяльності здобувачів освіти як творчих особистостей, здатних до пошуку й втілення інноваційних технологій виробництва.
Результатом такої діяльності Ірини Анатоліївни стало проведення 31 березня 2021 року чергового заняття «Школи передового досвіду» у рамках тижня циклової комісії харчових технологій та економічних дисциплін.
Під час майстер-класу Рочвак І.А. розповіла про особливості виготовлення вафельних корпусних цукерок, продемонструвала приготування цукерок «Raffaello» та десертів з використанням наповнювачів кулі, конфі, кремю та компоте.
До роботи Ірина Анатоліївна залучила своїх вихованців, здобувачів освіти групи 141 ХТ. Разом їм вдалось створити справжні кондитерські шедеври. Майстер-клас був дуже цікавим, пізнавальним, яскравим і подарував його учасникам багато позитивних вражень і корисного досвіду. Закінчився захід дегустацією смачних кондитерських виробів.