З метою ознайомлення студентів та учнів Первомайського індустріально-педагогічного коледжу із сучасними передовими виробничими технологіям, відповідно до плану роботи циклової комісії професійної освіти та економічних дисциплін 15квітня 2019 року майстер виробничого навчання Рочвак І.А. провела майстер-клас за темою: «Аквафаба – натуральний замінник яєчних білків для кулінарних та кондитерських виробів».
На початку заходу Ірина Анатоліївна розповіла, що аквафаба (від лат. аква – вода, фаба – квасоля) – це назва рідини, отриманої в результаті відварювання бобових культур: нуту, квасолі, гороху. Завдяки своїй здатності імітувати функціональні якості яєчного білка, аквафаба може бути використана як пряма його заміна у деяких кулінарних рецептах.
Усі присутні мали можливість спробувати на смак майонез, приготовлений на відварі з нуту, який за смаком та текстурою не поступається звичайному майонезу .
А безе без яєць, яке приготували за лічені секунди, збивши рідину з консервованого зеленого горошку з цукром та лимонною кислотою, не залишило байдужими нікого з присутніх.
Викликало подив приготування і смак меренгів та пісного морозива пломбір.
Присутні на заході висловили велику вдячність майстру виробничого навчання Рочвак І.А. та учням групи 131 ХТ за проведення цікавого та пізнавального заходу.