Багато хто думає, що професія кухаря нескладна, бо що там в ній вивчати: звари, підсмаж, подай — ото й вся велика наука. А виявляється — велика! Чим більше придивляємося до роботи кухарів, тим ясніше розуміємо — бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально. Саме від їх роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я практично всіх людей. Недарма ж говорять, що добрий кухар вартий семи лікарів.
Будь-яка професія дає можливість творити, винаходити, удосконалюватись, необхідно лише вибрати для себе справу до душі, відчути в ній глибокий зміст. Професія кухаря не виключення. Майстерних кухарів нерідко називають майстрами приготування їжі, а їх страви – витворами мистецтва. Бо головною метою є не просто приготування їжі для вгамування почуття голоду, вони прагнуть донести до людей певні відчуття і настрій, підібравши найбільш вдале поєднання смаку та аромату, красиво оформивши страву. Без сумніву, зробити подібне можна тільки за наявності таланту і натхнення, що й продемонстрували студенти групи 251 ПО ХТ під час участі в конкурсі професійної майстерності з професії «Кухар», що проходив 15-16 травня 2017 року в Первомайському індустріально-педагогічному технікумі.
Чимало зусиль довелося докласти учасникам конкурсу, щоб здобути перемогу, адже приготовані страви повинні привертати увагу, приносити естетичну насолоду, збуджувати апетит та поліпшувати засвоювання їжі, більше того – необхідно було продемонструвати навички з використання новітніх технологій, використання сучасної сировини, креативність в оформленні та подачі кулінарних страв.
Кращими за професією «Кухар» стали:
Кононенко Руслана (І місце),
Котецька Віталія (ІІ місце),
Сорока Едуард, Решетняк Анастасія (ІІІ місце).
Вітаємо Вас! Ви кращі за професією!
Також були відзначені роботи Онопрієнко Дарії, Якупової Яни, Прищепи Едуарда, Мануйло Владислава, Маркової Олени.
Дякуємо всім учасникам конкурсу профмайстерності, бажаємо успіхів у подальшому професійному становленні. Хай щастить!