Готування їжі давнє мистецтво. Від покоління до покоління люди передавали досвід приготування їжі, вони дбайливо зберігали всі традиції, пов’язані з їжею, розуміючи, що їжа – основа життя, здоров’я і благополуччя, а головне завдання кухара – готувати не тільки смачну, але й корисну страву.
У Первомайському індустріально – педагогічному технікумі викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання не тільки навчають технологічно правильно готувати страви відповідно до рецептур, а й навчають любити свою професію, отримувати від неї задоволення,щоб результати праці захоплювали клієнтів.
З метою стимулювання професійного самовдосконалення, розвитку творчих здібностей студентів, закріплення теоретичних знань, практичних умінь і навичок 16травня – 17травня 2016 року було проведено конкурс професійної майстерності серед студентів 5 курсу відділення «Харчові технології» під гаслом «Зірки кулінарного мистецтва», який передбачав два етапи – теоретичний і практичний.
На першому етапі студенти демонстрували здібності майбутніх техніків-технологів, розробляючи та оформлюючи технологічну документацію до самостійно розроблених фірмових страв.
Практична частина конкурсу професійної майстерності проходила в кухні-лабораторії, де учасники конкурсу презентували свої фірмові страви.
Під час оцінювання конкурсу члени журі особливу увагу приділяли сучасним європейським технікам оформлення страв, використанню сучасних видів сировини, дотриманню технологічного процесу, смаковим якостям виготовлених страв.
Вітаємо переможців конкурсу:Соколкова М.С.(І місце), Діордіцу Є.А., Тіщенко О.М.(ІІ місце), Бабіну І. М.,Недоступ О.О.(ІІІ місце). Бажаємо здоров’я та подальших успіхів в кулінарному мистецтві! Ми віримо, що одного разу ви здивуєте новою стравою весь світ!